Bra läger i Eksjö

I helgen bar det av ner till Eksjö för att avverka ett 10mila läget. På hemmaplan såg det bra ut, inge snö än, men på vägen  ner blev man orolig. Ju närmare man kom Eksjö, desto mer snö var det. Men under de sista 3 milen så minskade de igen och de två första passen så var det i princip barmark. På det sista passet var dock betydligt mer snö, men då det var fint väder och ett lungt distanspass som skulle avverka så gjorde det inte så mycket.

Helgen började tidigt på lördag morgon med avresa från A-huset som vanligt. Väl i Eksjö stannade vi vid förläggningen för att hämta kartor och sedan vidare ut till första passet, masstart med gafflade banor. Gick bra fram tills på slutet då jag gjorde ett parallellfall och läste mellan fel kontroller, lyckades ta 2 kontroller (väldigt förvirrad) innan jag tillslut lyckades fatta vad jag gjort. Efter inkvartering på förläggningen och lite lunch så var det dags för andra passet, där vi delade upp oss, några för att springa natt och några dag. Jag valde att springa dag och det var nog ett bra beslut. Var riktigt fin och rolig orientering och det flöt på hela tiden. Efter passet så blev det lite glögg och lugn stund tills natträvarna kom tillbaka. Efter middagen som de flesta käkade ute så stack några iväg för att se på Novemberkåsan som av en händelse gick av stapeln i Eksjö den här helgen. Jag och Anna och några till var dock för trötta för att hänga med.

Sista passet gick sedan i Skurugata med en vägval både över Skuruhatt och genom ravinen Skurugata. Så även detta blev ett roligt fint och bra pass.

Så nu är jag igång och hoppas på att hålla i träningen bra så att jag är i slag till våren, sista sträckan på 10mila är nog första målet för 2014 säsong.

 

Dela med dig
Det här inlägget postades i Orientering och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.