vad lockar i Stockholm?

Sitter på stationen i Stockholm och väntar på tåget efter ett väldigt givande organisationsmöte, men det är tanken som slog mig imorse som jag tänkte reflektera över, nämligen, vad är det som gör att Stockholm växer och mindre orter krymper? Det kan ju inte vara jobben om man ska tro de föredrag som vi var på i Dalarna.

Mina första tankar var när jag klev av tåget: trängsel, stress, dyrt, långa avstånd men inga av dessa är ju positiva saker, så det kan ju inte vara det som lockar? I och för sig kan väll att det är dyrt tas bort då man även bör tjäna lite bättre här. Och långa avstånd kanske går att slå ut på att det är begränsat till mycket medan på andra ställen blir mer varierande längd till saker, men ändå..

Nej, även jag funderar lite till nu så kommer jag faktiskt inte på någon vettig anledning till varför flytta till Stockholm? Så lite lättare blir det sen när vi ska leta hus :)

Dela med dig
Det här inlägget postades i Orientering, Reflektioner och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.