Träffa Dalarna

I Torsdag eftermiddag så bar det av upp mot Dalarna med målet att se om det finns möjlighet att flytta dit om några år. Mest orolig är Anna för om det ska finnas jobb för henne. Färdens första stopp blev i Hedemora för att hälsa på mormor och morfar. Innan vi åkte vidare till Falun på fredagen hann vi även med och rensade ur lite saker så nu har jag fått hem en hel del lådor bilar, brio-järnväg, och dublo. När vi kom till Falun åkte vi direkt till jobbmässan uppe på Lugnet. Där var det väl lagom många utställare, men var var alla besökare? Nästan så att det var fler utställare än besökare vilket är lite tråkigt. Anna fick i alla fall prata med en hel del intressanta företag. Vi såg även på två föredrag, ett om att skapa sina egna jobb och ett med arbetsförmedlingen om statistik och hur det ser ut med jobb i Dalarna framöver. Underkvällen gick vi sedan ut med Pappa och då fick jag även träffa Robin och hans Tjej.

På lördagen sen så bar det nu av till Leksand och där började vi med Bo-mässa i hockyhallen, något som kostade 50kr att gå in på, hade det inte varit för en bra föreläsning av Anders Olsson så hade det inte varit värt pengarna. En annan intressant sak var att jag fick veta min faktiska ålder som är 12.. Jag stod på någon typ av magnetvåg som kände av, förutom vikten även muskelmassa, fett mm. Det visade sig att jag har 65.3% vatten och 9.1% fet och en muskelmassa på 48.9kg. Hon som gjorde mätningen rekommenderade mig att gymma lite mer. Efter vi var klara med bomässan ville Anna gå på jobbmässan som var i en skola brevid, eller i ett litet rum i en skola brevid. Den var nämligen väldigt liten, kanske 4-5 utställare, men bra bemötande, även om de företag som var intressant bara hade en monter och ingen person där. Lite marknad hann vi också med innan vi for till Falun igen. Underkvällen så gick vi ut och såg på den ”festival” som var nere vid folketspark.

På söndagen hade vi inget inplanerat gällande Träffa Dalarna så då passade vi på att åka till DM och sprang en öppen bana, riktigt krävande terräng. Och riktigt fint väder, så man var väldigt slut och trött när vi kom till Falun igen, så det blev bara till att vila tills Anna skulle med tåget på eftermiddagen. Själv blev jag kvar en natt till då jag var på Kundbesök hos Dalvik på måndagen innan jag fortsatte min resa hem igen.

Sammanfattningsvis så blev det en intensiv men bra helg och Anna känner sig lugn över jobb i Dalarna så vi får se vart vi tar vägen om 1½-2 år sådär.

Dela med dig
Det här inlägget postades i Livet och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Träffa Dalarna

  1. Annika skriver:

    Kul broshan så då blir ni dalmasar sen då!?;) men du.. Sno med dig leksaker sådär!? Vet inte om jag tycker det är okej. Nova kanske vill ha!? Eller väntar ni barn snart?;)

  2. Mikael Andersson skriver:

    Annika << Vi får se vad det blir.. Alltså, det var snarare mormor och morfar som slängde dem på oss.. De vill bli av med saker, och de står bara där och samlar damm.. Jag tror Ulrika och Nova fått erbjudandet ganska många gånger att ta med sig saker från dem, men inte lyckats… Så vill de leka få de komma och hälsa på nu 😉

Kommentarer inaktiverade.