Till Boden och tillbaka

Nu så är jag hemma och igång igen och jobbar för fullt efter två veckor på resande fot. Det började med en tur till Falun för att hälsa på mamma och leverera ett system till en kund under måndagen. Leveransen gick över förväntan och de verkade riktigt nöjda. Där efter bar det av vidare norrut och till Örnsköldsvik där det var två riktigt fina tävlingar. Vi (Jag och Robert) blev sedan kvar där tills på fredag, så en vända upp på högakusten bergen och skuleskrevan hann vi med innan resan bar av vidare till Boden.

Väl uppe i Boden blev vi välkomna av våran husvärd som hade bakat och lagat middag åt oss. Värden var sedan hemma de första dagarna innan hon åkte ner till Stockholm på semester.

På söndag var det sedan dags, första etappen av årets O-Ringen. Fick en riktigt bra start, inga större misstag och bra flyt i löpningen, det räckte till en 7:de plats i H21L. Andra dagen hade jag den tidigaste starttiden, och benen var inte lika lätta idag, missarna kom även dem. Men höll ändå i okej, men ramlade ner till total 18. Efter två tuffa men riktigt fina etapper så hade de vilodag, vanliga fall så brukar man springa 3 etapper innan vilodag, men i år var väl öppningen så hård tänkte de så att vilodagen kom en dag tidigare. Men det var behövligt.

Under vilodagen så var vi iväg till gammelby utanför Luleå, sedan tog vi en cykeltur inne i Luleå innan vi åkte hemåt Boden igen, men innan vi lämnade Luleå så passade vi på att åka förbi Facebooks serverhallar, men de var inte mycket att se, höga stängsel, en vakt och bakom några lagerlokaler..

Dags för etapp 3 och nytt terrängområde, kanske lite snällare än de första. Öppnade lugnt men gjorde en ordentlig groda på 4min och där efter höjdes farten ordentligt, så blev tyvärr några till små missar men lyckades ändå komma in 22 och behålla platsen i totalen. Jämfört med de andra lokarna så seglade jag nu ifrån, närmast var Calborg hela 8 min efter, som sedan blev 14min efter medeldistansen. Etapp 4 var för övrigt väldigt fin och snabbsprungen, och det kändes riktigt bra i löpningen och orienteringen, men det gick vist bra för många andra också, så en 22 plats idag med och kvar på min 18 plats, tappade dock ingen tid. Efter loppet åkte vi och turistade lite och såg och badade i Storforsen som låg en liten bit från tävlingarna, men var helt klart värt ett besök.

Så var det dags för sista etappen och jaktstart, gick ut som 18 men det var tett framför, 20sek upp till 17 och så vidare, 5min till plats 12 och 8min till topp 10, så jag hade att jaga. Lyckades dock inte öppna så hårt att jag kom fatt de framför så fick springa i min ensamhet första halvan av banan, men fick sedan syn på en framför och fick ny energi, precis efter det kom det dock tyvärr två bakifrån, som hade riktigt bra fart, strax där efter kom vi ihop med en riktigt stor klunga. Körde lite olika vägval sista längre sträckan men kom ändå samtidigt in till kontrollen, jag drogs då med ut lite för högt till nästa kontroll, där jag borde varit kall och avgjort. Nu så blev det dock bara försöka trycka på i löpning på slutet vilket resulterade i en plockad men att två framför lyckades hålla undan. Placeringen blev ändå 15 totalt med känning på 13, så det får ändå vara helt klart godkänt och jag är nöjd med veckan.

Kartan för etapp 4, medeldistans.

Kartan för etapp 4, medeldistans.

Flera kartor och hu jag sprang hittar ni på mapandcoach.se

Efter sista etappen (fredagen, min födelsedag) blev bara vila och packa och sedan en tur till huset där endel LOK seniorer bodde (11st i samma hus), där fick jag lite mat och kladdkaka med glass och en sång sjungen för mig :)

Lördagen blev tidig och vi rullade från huset i Boden strax efter kl 7 och körde sedan ända ner till Krokek och var där vid 21. Matstopp blev det vid skuleberget och hero city och en glass där imellan.

Dela med dig
Det här inlägget postades i Orientering och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Till Boden och tillbaka

  1. morsan skriver:

    du/ni verkar haft en bra vecka?

  2. Mikael Andersson skriver:

    Japp det har varit bra :)

Kommentarer inaktiverade.