Windows 8 installerat

Startskärmen för windows 8.

Startskärmen för windows 8.

Windows 8 lanserades för ett litet tag sedan och nu börjar även datorer säljas med det. Då min dator behövde en upprensning så passade jag även på att uppgradera operativsystemet till den nya versionen. Även om operativsystemet är betydligt fyrkantigare och mer anpassat för touch skärmar så är det en sak som jag gillar med uppdateringen, det tar nu mindre än 20 sekunder från att man trycker på knappen tills att man har kommit till inloggningen, loggat in och sedan är i gång och kan köra. Förut tog min dator ca 5min igång. Men det kan ju även ha betydelse att den är betydligt renare nu.. Något positivt med själva Windows 8 som jag upptäckt är snabbheten att söka reda program och sedan starta dem, inbyggt virusskydd är ju också bra. Har inte hunnit med att testa så mycket mer, mest installerat och så för tillfället. En negativ sak med uppgraderingen är att drivrutinerna för grafikkortet blev för nya så att ett hdmi uttag slutade fungera. Har tyvärr inte löst det än men hoppas på att kunna rätta till det snart..

Men som sagt, ångrar i alla fall inte uppgraderingen än, men jag vet heller inte om jag skulle rekommendera andra att uppgradera till Windows 8 än, det får jag återkomma om.

Dela med dig
Det här inlägget postades i Reflektioner och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Windows 8 installerat

 1. Peter Carlberg skriver:

  uppgradering kan inte bli bra, sparar en massa inställningar från gamla systemet … testa med en fullständig version så skall du se att hdmi portarna funkar….

 2. Mikael Andersson skriver:

  Alltså det är en nyinstallation, formaterade datorn så den var helt tom innan jag gjorde installationen. Problemet kommer för att det är ”för ny” version av drivrutinen, men den vägrar att låta mig installera en äldre version, så fort jag försöker avinstalera installerar den sig automatiskt igen, även om jag stängt av den inställningen..

 3. Allan Wickström skriver:

  Komitarer till Mikael Andersson, Jag kan säga att jag har själv instalerat Windows 8,
  och att gå tillbaka till Windows 7, Gick bra på detta vis, Satte i Windows 7, Skivan,
  Startade Installationen genom, Skivan. när installationen visade, Hårdiskarna, Oprativ, så tog jag först bort, Optativ Systemet, sedan lade jag dit NY, Oprativ, sedan gick det bra. men nu har jag delat Hårddisken, så jag har Både Windows 8 och Windows 7, på Datorn. Det jag nu har Problem med är att försöka att Avinstalera en WEBB-sida från Windows 8. vet EJ hur jag skall gå till Väga.

 4. Mikael Andersson skriver:

  ?? Vem vill gå tillbaka till windows 7? Och vad är det för webbsida som du fått som är installerad? inget jag har på min version av windows 8 i alla fall 😉

Kommentarer inaktiverade.