Adventskalender: Lucka 2

Dags för Adventskalender: Lucka 2 som också var en ganska säkert tips. Nämligen att jag skulle springa O-Ringen, vilket jag gjorde som planerat. Trots endel protester och nedgraderingar från andra så sprang jag vanliga H21 klassen, vilket var alldeles lagom, hade inte orkat längre banor än så. Det blev en rolig vecka med många fina lopp. Ett lopp blev till och med så bra att jag fick gå upp på scenen och ta emot etapp pris!

Jag och Anders som etappsegrare

Så här är tankarna kring etappsegern som kom dagen före min födelsedag:
Jag hade sen start men valde att åka ut ganska tidigt till TC ändå då Anna startade några timmar före mig. Sen så skulle ju mamma komma upp så jag träffade henne där lite före. Då starten var så sen så var jag tvungen att äta något innan. Hade beställt pannkaka av mamma som jag även fick, blev en bra uppladdning. Vädret under dagen var lite småmulet men ändå uppehåll ända tills jag tog av mig och sprang mot start, då öppnade sig himlen och regnet bara öste ner. Då tänkte jag ”hum, jag är nog en riktig semesterlöpare som helst bara springer i solsken”. Det blev till att gömma sig inne på toaletten, att värma upp på annat sätt var inte att tänka på då man bara blev kallare av att springa i regnet. Några minuter innan start så träffade jag en jag kände och pratade lite med han, mina sista ord blev: ”ja man får väl se till att springa fort så man kommer snabbare in i den varma duschen”, ett råd som jag själv följde.

Då man startar sent på o-ringen så har man lite fördel av att det är endel stråk uppsprungna som är lättare att springa i, det gäller dock att ta rätt, vilket jag nästan klarade. Orienteringen flöt på riktigt bra och jag kände mig hur pigg som helst. gjorde inte ett felstig som på när en kontroll, en sten i ett grönområde. Jag tog kurs mot stenen från en bestondskant och hittade ett bra stråk i rätt riktning och då det inte fanns någon annan kontrollpunkt än stenen så tänkte jag den leder nog rätt. Men så var det inte, kom ut på en stig ca 70m bakom stenen, några svordommar och sedan snabbt tillbaka in och kom rakt på kontrollen, men 45sekunder förlorade. Fortsatte dock fokusera och sista biten var relativt enkelt och jag var fortfarande pigg. När jag kom på upploppet fick jag en otroligt skön känsla riktig glädje i kroppen, trots att jag inte visste vad jag skulle komma och min lilla fadäs så stärkte jag näven i luften och berömde mig själv för ett bra lopp, inte ofta man har den känslan.

Loppet resulterade alltså i en etappseger, och ett pris som jag fick hämta på sen under vilodagen, min födelsedag som en extra bonus. Under tårtätande så kom radion och intervjuade mig och där efter så ringde corren.

Förutom loppet så var hela bjöd hela veckan på bra orienteringsupplevelser och andra roliga aktiviteter. Så jag hoppas det även finns möjlighet att åka på O-Ringen även nästa år.

Lucka 2: inträffade.

Dela med dig
Det här inlägget postades i Adventskalender och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.