IT-säkerhet

I början av veckan så startade en ny kurs, Datorsäkerhet, och igår var jag på en mycket intressant föreläsning. FOIs säkerhetsavdelning var på besök och demonterade lite saker som man kan göra idag i form av avlyssning, kopiering och lite annat smått och gott. Vet dock inte om det var bra att gå på den för då blir man mer medveten om hur sårbar man är, även om man är medveten om riskerna så är det svårt att skydda sig mot allt. Kursen kommer troligtvis fortsätta vara mycket intressant och förhoppningsvis även väldigt lärorik.

Ämnet är ju ganska högaktuellt senaste dagarna i tidningarna ”Ytterligare 57 sajter hackade”, ”Slarv ger hackarna öppet mål”, ”Kan finnas stort mörkertal i lösenordshack” och många fler. Även om det varit högaktuellt ända sedan allt kom till..

Jag tror att jag efter kursen slut kommer tänka lite annorlunda ock förhoppningsvis säkra upp det jag skapar ännu mer.

Dela med dig
Det här inlägget postades i Skolan och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.