Uppdaterad NetBeans

Nu under sommaren på jobbet hos Per och Per så har jag utvecklat i Java och använt mig av ett program som heter Intellj IDEA, ett smidigt och bra program enligt mitt tycke men nackdel att det kostar en del pengar. När det gäller utvecklingsmiljö för mina egna projekt så har jag valt ett open source program, nämligen NetBeans. Detta program tycker jag faktiskt är minst lika bra som Intellj, även om jag inte utnyttjat dess fulla kapacitet. Nu har de kommit med en ny version av NetBeans och av det jag sett hittills verkar det riktigt lovande. Dock så har jag inte hunnit komma in i det fullt än men när jag väl börjar ordentligt så tänkte jag ta några extra timmar för att lära mig alla vettiga funktioner och även fixa miljö så jag kan utveckla lokalt på datorn så jag slipper ladda upp till servern varje gång jag ska testa något. Genom att ta dess extra timmar tror jag att det kommer gå smidigare senare under utvecklingen.

Men som sagt, blir först några veckor till med Intellj på jobbet innan jag kan börja ordentligt med utvecklingsmiljön för egna projekt.

Dela med dig
Det här inlägget postades i Programmering och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.