En ny mail klass

Har under dagen suttit och arbetat med en mail klass som använder sig av phpmailer. Har gjort den så att den kan hantera bilagor och skicka mail till många, ett så kallat nyhetsbrev alltså. Har även gjort så att man bara skickar med meddelandet i htmlformat så omvandlar min klass det till vanlig text för de mailklienter som inte stödjer html, dock blir det kanske inte så snyggt men som det är idag så stödjer de flesta mailklienterna som tur var html. Varför jag gjorde detta var för jag fått en ny kund som vill kunna skicka nyhetsbrev till sina kunder. Har dock endel kvar att göra när det gäller själva administrationen men som det mesta bygger jag det nu relativt generellt så att jag kan återanvända det även till mina egna projekt och till nya kunder.

Så är ni behov av ett funktion för att skicka nyhetsbrev så är det bara höra av er.

Lite kodexempel på hur klassen fungerar.

 
$address = array(
       array('name'=>'Mikael Andersson','email'=>'mikael@mickesweb.se'),
       array('name'=>'Ditt namn','email'=>'mailadress@mail.com')
      );
$message = 'Hej!Detta är ett exempel på ett mail';
// Skapar ett nytt mail.
$mail = new mail();
// Lägger in adresserna.
$mail->setAddress($address);
// Lägger in meddelandet
$mail->addMessage('Rubrik', $message);
// Skickar mailen.
$mail->send();
Dela med dig
Det här inlägget postades i Programmering och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.