Äntligen klar med På Spåret

Redigering av På Spåret med Scribus

Redigering av På Spåret med Scribus

Har arbetat med att redigerat klubbtidningen På Spåret de senaste veckorna nu, har varit mycket krångel med att hitta bilder och få in dem på ett bra sätt men nu har jag fyllt ut tidningen med text och bilder så det får duga för den här gången. Nästa gång ska jag se till att det inte blir så mycket arbete på en gång utan ta en artikel i taget allt eftersom de skrivs, då blir inte arbetet lika tungt som det blev denna gång. Att få in bilder samtidigt som artiklarna är även ett mål.

Samtidigt som jag redigerat denna version har jag lärt mig ett nytt verktyg för tidningsredigering, nämligen Scribus som är ett open source alternativ till dyra program som inDesign. Tycker det fungerar bra och rekomenderar er som ska redigera tidningar använda er av Scribus tillsammans med Gimp.

Tidningsredigering kanske inte är min starka sida men känner att jag blivit allt bättre ju mer jag arbetat med det :)

Dela med dig
Det här inlägget postades i Övrigt och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.