Veckans lunchtips

Nu är det dags att bli nyttig, fisk med potatismos och purjolök/spenat ”sås” står på menyn den här veckan.

Veckans maträtt, v36

Veckans maträtt, v36

Ingredienser som behövs

  • Potatis
  • Torsk
  • Ägg
  • Mjöl
  • Mjölk
  • Flytande margarin
  • Morot
  • Salt
  • Peppar

Till ”såsen”

  • Spenat
  • Purjolök
  • Turkisk yogurt
  • Salt
  • Vitlökspeppar

Tillagning

  • Koka potatisen, gärna i mindre bitar så går det snabbare.
  • Gör iordning fisken genom att först lägga den i ägg och sedan mjöl, börja sedan steka fisken.
  • Hacka purjolöken i små bitar och häll i stekpanna tillsammans med spenaten, låt löken få en fin färg.
  • Ha i Turkiska yougurten bland spenaten och purjolöken och ha sedan på kryddor efter smak.
  • Ta sedan av ”såsen” och börja koka äggen.
  • När fisken fått en fin färg på båda sidorna så kan de tas av från plattan.
  • Har potatisen kokat klart, ta då av dem och mosa i en bunke.
  • Blanda ut potatismoset med mjölk och margarinet och krydda efter smak.
  • När äggen är färdigkokade kan allt serveras tillsammans med vatten och knäckebröd.

Klart för servering efter ca 40min tillagning. Kostnaden för en portion är ca 15kr.

Dela med dig
Det här inlägget postades i Veckans lunchtips och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Veckans lunchtips

  1. stefan skriver:

    fan va hungrig jag blev. haha

Kommentarer inaktiverade.