Veckans lunchtips

Nu har vi kommit till en favorit hos många, nämligen korvstroganof och ris.

Ingredienser som behövs

  • Ris
  • Falukorv
  • Gul lök
  • Krossade tomater
  • Creme fraiche
    alt. turkisk yoghurt
  • Morötter
  • Salt
  • Vitlökspeppar

Tillagning

  • Börja med att sätta på riset.
  • Skär korven i mindre bitar, och lägg i och börja steka.
  • Hacka löken och ha i det tillsammans med korven och stek tills de båda får fin färg.
  • Ha i de krossade tomaterna samt tillsätt creme fraicen så att såsen får en fin färg .
  • Riv morötterna och ha i det i stroganoffen.
  • Krydda och smaka av, tag av för servering när riset är klart.

Klart för servering efter ca 20min tillagning. Kostnaden för en portion är ca 14kr.

Dela med dig
Det här inlägget postades i Veckans lunchtips och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.