Veckans lunchtips

Denna vecka så står kassler och ris med egengjord sås på menyn.

Veckans maträtt, v33

Veckans maträtt, v33

Ingredienser som behövs

  • Ris
  • Kassler
  • Wokgrönsaker
  • Spenat

Till såsen

  • 1 grönsaksbuljong
  • mjöl
  • mjölk
  • vatten

Tillagning

  • Börja med att sätta på riset.
  • Ha sedan i spenaten och wokgrönsakerna i en stekpanna och stek tillsammans med kasslern.
  • Stek tills kasslern har fått en fin färg och wokgrönskerna känns klara.
  • Börja då med såsen genom att vispa ihop mjöl med vatten, tillsätt sedan blandningen i en kastrull med lite mjölk.
  • Ha i buljongtärningen och låt såsen koka upp under omrörning.
  • Vill man kan man även tillsätta skyn från det som blev när man stekte kasslern.
  • När riset är klart och såsen känns bra så är det klart för servering.

Klart för servering efter ca 25min tillagning. Kostnaden för en portion är ca 14kr.

Dela med dig
Det här inlägget postades i Veckans lunchtips och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.