Mot ett mer jämställt samhälle

Ända sedan jag fick hem ett brev om att jag var kallad till mönsting har jag tyckt att de ska införa fri värnplikt, eller om inte så skulle de i alla fall göra det jämställt så att även tjejerna var tvungna att mönstra för som det är nu är det verkligen inte jämställt, något som vi strävar efter i vårat samhälle. Nu har det i alla fall beslutat att göra det fritt, ett stort steg i rätt riktning!

Läs mer militärnyheter: ”Utfasning av värnplikten oroar” och ”Värnplikten fasas ut i tre steg” (SVD)

En annan aktuell debatt inom jämställdhetsfrågan är den som är inom orienteringen. Under o-ringen hölls en tävling där man skulle lämna in ett förslag om jämställdhetsfrågor och efter att vinnaren presenterats har en debatt startas, läs på alternativet ”Statsfeminismen når orienteringssporten” samt på blogginläggen ”Statsfeminismen når orienteringssporten” och ”Debatt inom orienteringen”. Mycket intressant och det är svårt att avgöra vem man ska hålla med. Själv tycker jag att synen på att det ska vara en viss mängd tjejer på en viss position är fel, jag menar varför ska det vara närmare 50% tjejer som har hand om dataavdelningen på en tävling när närmare 0% studerar det på universitet och gymnasier? Att så få studerar det måste ju betyda att tjejer inte är intresserade, men jag kanske har helt fel där?

Nej jag tycker mer att de ska jobba för individer, få rätt person på rätt plats och skit fullständigt i om det är en tjej eller kille, då får vi ett mer jämställt samhälle!

Dela med dig
Det här inlägget postades i Reflektioner och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.