Veckans lunchtips

Har nu tänkt börja med en ny kategori här på min blogg, veckans lunchtips. Varje lördag kommer jag komma med en ny maträtt som är enkel att tillaga. Förutom att jag berättar hur den tillagas kommer jag även meddela ungefärlig kostnad för det hela. Så för förhoppningsvis får ni lite tips på vad ni själva kan laga. Har ni tips till mig på något nu tycker jag ska göra så är det bara höra av er.

Fösta maträtten ut är fisk crispies med potatismos.

Veckans maträtt, v28

Veckans maträtt, v28


Ingredienser som behövs

  • Potatis
  • Crispies (fisk)
  • Morötter
  • Broccoli
  • Hollandaisesåspulver
  • Mjölk
  • Margarin
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Svartpeppar

Tillagning

  • Sätt ugnen på 250*C, smörj en ugnsform med lite margarin och lägg fiskbitarna där. När ugnen är varm sätter du in formen och låter den stå inne i 10 – 15 min.
  • Skala potatisen och morötterna samt dela dem i mindre bitar. Koka dem i kastrull under lock i ca 15min.
  • Skär broccolin i mindre bitar och koka, fungerar koka i mikron i en djup tallrik med lite vatten och lock på det, låt stå på full effekt i några minuter, ta ut och känn om de är klara.
  • Gör i ordning Hollandaisesåsen genom att följa instruktionerna på baksidan av kartongen.
  • När potatisen kokat klart häller du över det i en bunke där du sedan mosar det tillsammans med morötterna, ha i lite mjölk samt krydda med salt, vitpeppar och svartpeppar.
  • Serverades tillsammans med lättdryck.

Klart för servering efter ca 25min tillagning. Kostnaden för en portion med 2-3 fiskbitar är ca 15kr inkl. dricka.

Dela med dig
Det här inlägget postades i Veckans lunchtips och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.