Hur tänker de här?

Läste artikeln ”Forskare kräver ny sexbrottslag” (DN), hur tänker dessa forskare egentligen? visst våldtäkt är inget bra men hur i hela friden ska en man kunna bevisa att kvinnan ville ha sex? Är det meningen att man ska ha en inspelning på där hon medger sitt medgivande, eller ska hon behöva skriva på papper före? Jag ska förklara mig varför jag blir så förvånad över denna nya lag. Jag menar, två personer kan vara jätte kära och ha underbart sex, sedan händer något och kvinnan i förhållandet blir förbannad på mannen och anmäler han för våldtäkt, även om det var bra mellan dem när de hade det så blev situationen en annan i rättegången. Men hur ska mannen kunna bevisa det om han missat få ett kontrakt på det hela innan?

Nu känner jag mig ganska lugn för min del, men jag är mycket förvånad om denna lag kommer träda ikraft. Det skulle betyda väldigt snedvridet samhälle.

Vad tycker ni om mina tankar, tänker jag fel? Det kanske inte kommer uppstå sådana situationer som jag nämnde, vi kanske får fast alla riktiga våldtäktsmän tack vare den nya lagen, och det är ju mycket bra. Men jag tror dock att om lagen träder ikraft kan många killar som hamnat i bråk åka fast pga att tjejen ångrat sig i efterhand.

Läs andra bloggars tankar: ”Tjata sig till sex är våldtäkt”, ”Nej tilll omvänd bevisbörda för män” och ”Våldtäkter åter på tapeten – krav på omvänd bevisbörda

Dela med dig
Det här inlägget postades i Diskussion och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.