Nedladdningen minskade

Jag skrev i inlägget ”Slut på nedladdningen ?” att jag inte trodde att nedladdningen skulle minska, jag hade fel. Läs ”Internettrafiken minskade” och ”Ipredlagen ger snabbare internet” så berättas det om en minskning på närmare 40% av datatrafiken, det är enorma mängder. Lagen skrämmer alltså endel eller så lyssnade ni på mina tips om lagliga alternativ 😉

AnnonsLoveFilm.se

En annan sak som har med ämnet att göra är rättegången mot the pirate bay, som nu har avslutats, en fällande dom blev det.

Denna dom har dock ingen betydelse eftersom de kommer överklaga, och många tror att de kommer att bli friade i slutänden. Tycker faktist det är konstigt att de kunde få fängelse och så stora skadestånd när de inte har några filer lagrade utan bara erbjuder bara en söktjänst med en speciell nisch. Vad tycker ni, rätt eller fel att de fälldes?

Läs mer i tidningarna: ”Peter Sunde kallar domen bisarr” (SVD), ”Fredrik Söderling: ”Pirate Bay-straffet chockerande hårt”” (DN) och ”Internationell media om Pirate Bay-domen” (DN)

Läs även bloggares kommentarer: ”Sjukt”, ”Om några år skrattar vi åt fildelningsdomen” och ”piratbay domen är helt felaktig

Ni kan även se en inspelad intervju med den dömde:

AnnonsCDON.com
Dela med dig
Det här inlägget postades i Diskussion och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Nedladdningen minskade

 1. MFC skriver:

  Rättegången är ju närmast en skenrättegång. Bara summan på skadeståndet bevisar ju detta. Tyvärr blir dom fällda även i högre instans för detta är vad makthavare vill.

  Internet är på väg att bli kabel-tv med fasta tjänster och tjänsteleverantörer. Nästa grupp som kommer känna på lagens (makthavarnas) långa arm är operatörerna.

  Varför ser bara jag (och ett fåtal ledarskribenter och bloggar) detta? Våra folkvalda sover (eller troligen låtsas att dom gör det).

  VAKNA!

  Finanskrisen i sig var precis så allvarlig som jag trodde o man behöver inte vara en ”rocket scientist” för att klura ut åt vilket håll vindarna blåser och våra folkvalda är nog med på noterna men låtsas att dom inte vet (ni vet.. dom tre aporna, talar inget, ser inget o hör inget).

  En av många bra väckarklockor att kolla in är bloggen http://henrikalexandersson.blogspot.com/

  återigen.. VAKNA!

  Folk är så godtrogna o rent ut sagt blåögda så de inbillar sig att det bara är en massa pessimister som går omkring o babblar en massa konstigheter men faktum är att ALLA MÅSTE VAKNA. Det är ett globalt systemskifte som pågår mitt framför våra ögon och kärnan i vår demokratiskt valda regering är med på noterna!

 2. MFC skriver:

  Kan tillägga att om så är fallet med ett globalt systemskifte och det kanske kan tyckas vara OK så ska man ha klart för sig att det vi tar för givet i vårt ”fria” samhälle är inte självklart längre! Enda sättet makthavare kan få kontroll på våra åsikter och vad vi tycker är att reglera de ställen som faktiskt är en förutsättning för vårt fria liv.

  Vad Pirate Bay-domen i sak säger är att all länkning till upphovsrättsskyddat material är olagligt. För att i framtiden kunna reglera detta så måste man ha kontroll över operatörerna. Så i framtiden kommer bara, av EU eller annan instans, godkända operatörer med bestämda medel kunna operera.

  TA EN RIKTIG FUNDERARE för det är precis vart vi är på väg!

  Människor måste börja visa vad de tycker är fel, och inte bara genom att göra ett inlägg ett eller annat forum utan verkligen visa vad man tycker. Har själv försökt påverka media och politiker men dom skiter i oss. Dom vet mycket väl vad som pågår (fast troligen låtsas att dom inte gör det).

 3. MFC skriver:

  Återigen, om tillräckligt många fattar vad som pågår och höjer sin röst så kan tillräckligt många påverka!

  Ensam är INTE stark!

 4. Mikael Andersson skriver:

  MFC<< Du skriver att vi ska vakna och agera och visa vad vi tycker, du skriver även att media och politiker skiter i det du säger, vad får dig då att tro att de ska lyssna på någon annan. Varför startar du ingen rörelse och få fler att inse det du insett och sedan ha hela denna rörelse bakom dig när du kontaktar media och politiker? då skulle de väl lyssna mer än om massor med olika personer skriver i olika omgångar. Så du kanske borde vakna mer än vad du gjort eller?

 5. MFC skriver:

  Tro mig, jag har försökt få folk att engagera sig. Det finns flera bloggar där ute som skriver sanningen om vad som pågår, dock orkar folk inte engagera sig. Det bästa reaktionen jag fått är axelryckningar, medan folk lipar över sina förlorade pensionspengar och nollräntor på sparkonton. Man kanske gör ett o annat inlägg här och där i något forum. Visst, här sitter jag o gör ett inlägg på din blogg. Jag har dock varit i kontakt med politiker o försökt få media att fatta saker o ting men man skrattade i höstas och man skrattar nu (trots att allting jag sagt i höstas är i full blom). Det är liksom lite svårt att göra detta ensam. Exakt hur skulle ett organiserat drev få igång detta? Namninsamling känns patetiskt. Artiklar drunknar bland alla som vill köpa ut bilindustrin och gå med i Euron.

  Länktips
  http://cornubot.blogspot.com
  http://henrikalexandersson.blogspot.com/

Kommentarer inaktiverade.