Skapa en egna instruktionsfilmer

Spela in en film

Spela in en film

Då det ibland kan vara svårt att förklara muntligt för en person hur den ska gå tillväga för att det ska fungera började jag fundera på vad det finns för alternativ och kom då på att man kan spela in det som händer på skärmen. På det sätten kan jag göra exakt så som personen ska göra och samtidigt berätta de steg som jag gör. Sedan sparas en filmfil som jag sedan skickar till personen i fråga.

Det finns ett bra program för detta, CamStudio, som är helt gratis och väldigt lätt att använda.

Har inte använt programmet så mycket men har en känsla av att jag kommer använda den betydligt mer framöver. Enda nackdelen är att filerna blir ganska stora och då jag kommer använda dem över nätet måste jag hitta ett bra sätt att få ner storleken men samtidigt inte förlora kvalitet.

Vill du spela in en egen instruktionsfilm tycker jag du ska ta hem programmet och testa. Du får gärna skicka över filmen till mig sen så jag får se vad ni hittat på :)

Dela med dig
Det här inlägget postades i Tips och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Skapa en egna instruktionsfilmer

  1. MFC skriver:

    Koolt, har inte testat det men jag har sparat länken.

    Jag kan tipsa om ett annat program jag själv använt som är hyfsat bra på att komprimera filmerna.

    Microsoft Media Encoder. Det är (än så länge) gratis att ladda ner. Det har jag använt några gånger och man kan välja om man vill streama det (till en användare) eller spara det som en fil. Man kan även spela in från TV-kort eller radio om man vill. :)

    Länk : http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/forpros/encoder/default.mspx

Kommentarer inaktiverade.