Tjäna ören som blir till kronor

Foto: fotoakuten.se

Foto: fotoakuten.se

Läste nyligen ”50-öringen slopas i oktober” (SVD) Det betyder alltså att det kommer bli större avrundningar och man kan på det viset tjäna på att man betalar med kort. Samtidigt så kan man även förlora mer genom att betala med kort så det jämnar nog ut sig i slutet i alla fall. Om man inte är taktisk när man handlar och håller koll på örena. Kan visa hur jag menar med ett räkneexempel.

Du handlar något för 20,51kr Betalar du med pengar blir det då 21kr medans om du betalar med kort får du ge den exakta summan 20,51kr du tjänar då 49öre. Säger vi att du gör ett köp om dagen blir det ca 179kr som du tjänat på ett år som du kan handla något onyttigt för.

Nu var det ett ganska meningslöst exempel eftersom man inte tänker på örena när man handlar men jag tycker det är roligt att räkna lite 😛

Funderar istället över vad man idag kan få för en 50öring och kommer fram till att det inte finns något. Det ända jag kan komma på är att man köper en godis som väger så mycket så att en 50öring räcker. Så egentligen är de överflödiga och bara bra att vi sparar lite koppar.

Läs mer i tidningarna: ”50-öringen slopas i oktober” (HD) och ”Behåll 50-öringarna – slopa euron i stället” (LT)

Dela med dig
Det här inlägget postades i Ekonomi och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Tjäna ören som blir till kronor

 1. Flavian skriver:

  Jag tycker att man borde ha gjort de nya reglerna om avrundning symmetriska så att lika många belopp hade avrundats nedåt som uppåt. De nu beslutade reglerna innebär att fler belopp går uppåt än nedåt. HORRIBELT är ordet!

 2. Peter Carlberg skriver:

  50 öre är inte det ett jenka eller något tuggumi

 3. Mikael Andersson skriver:

  Flavian<< Jadu hade varit snällare för konsumenterna som handlar med pengar om man avrundade neråt istället. Dock skulle affärerna förlora mer på det. Så handlar man med kort blir det exakta summan jämt så i slutänden blir det nog inte så stor skillnad ändå.

  Peter<&lt 50öres bugget. dock så har de slutat med de och vad jag vet så finns inget för 50öre, men får kolla lite noggrannare nästa gång jag är i affären.

Kommentarer inaktiverade.