Det är väl till att överdriva?

Läste ”Grymtning gav 200 kronor i böter” (DN) och började tänka på hur samhället egentligen är uppbyggt. Visst det ska inte vara okej att trakassera någon annan men att få böter för att säga några dumma ord till en person känns överdrivet. Men det kanske det inte är men i så fall ska alla som blir mobbade eller få höra dumma ord få ersättning. Dock är det inte så många som anmäler det. Jag menar om någon skulle grymta åt mig och säga ”– Jävla orienteringssvin, du hör hemma i leran.” eller något liknande. Om jag skulle anmäla det skulle jag få ersättning då?

I och med att de fick ersättning öppnar det upp för mängder med andra fall, hur ska rättsväsendet klara av alla nya anmälningar?

Det är ju i och för sig bra för då blir det mer jobb och fler poliser och advokater och annat inom den branschen måste anställas. Dock tror jag knappast att de kommer anställa nytt utan det skulle i stället medföra att allt kommer efter och riktiga brott som mord, fysisk misshandel och rån skulle kanske inte kunna hinnas med att utredas som det borde. Eller är min tankegång helt galet?

Minns nu ett senarie där polisen trakasserade folk i Rosengård, vad hände ”Inga brottsutredningar om polissnack” (SVD)

Så man måste alltså vara polis för att kunna få ersättning för att man blir trakasserad. Sedan spelar det inte sådan stor roll om man trakasserar andra, det är man emun mot. Jag är kanske helt ute och cyklar eller är det rättsväsendet som är det?

Läs fler artiklar: ”Döms för grymtningar åt polisen” (HD), ”Polischefen kände till filmens innehåll” (sydsvenskan) och ”Poliser förflyttas efter kommentarer” (SVD)

Bloggar om ämnet: ”Det klickar i rättssamhällets logik…” och ”Olämpligheter måste inte vara brott

Dela med dig
Det här inlägget postades i Diskussion och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Det är väl till att överdriva?

  1. Anders_S skriver:

    Man måste själv höra förolämpningen för att kunna få skadestånd eller för att det ska vara ett brott. Så var inte fallet i Rosengård.

  2. Mikael Andersson skriver:

    Anders_S>> Menar du att den som förolämpningen var riktad till inte hörde det? var det bara poliserna själva och folket runt omkring som hörde? låter konstigt..

Kommentarer inaktiverade.