Det ekonomiska raset

Idag SCB ut med att Sveriges BNP har sjunkit nästan 5%. Nu kan du läsa om det i de flesta tidningar, ”Rekordfall för BNP” (SVD), ”Historiskt ras för svensk BNP” (HD) och ”Historiskt ras för svensk BNP” (DN). Vad visar egentligen detta? Det betyder helt enkelt att vi var mer sparsamma förra året och handlade mindre, men varför? Mycket beror på finanskrisen som vi har och spekulationerna har gjort att börserna kollapsat totalt. För det är just vad börsen är, massor med spekulationer. Detta medför att folk får mindre pengar på kontona och på det viset inte kan eller vågar handla lika mycket.

Visst alla är påverkade indirekt av dessa kriser och jag som söker jobb märker av dem ganska rejält. Men en fråga till er nu.

Har du direkt påverkats av den ekonomikrisen?

Visa resultat

En annan sak som är bra för mig är att ”Dollarn över 9 kronor” (SVD) då jag använder mig av google adsense annonser på mina sidor så tjänar jag på hög dollar då jag får ut mer pengar vid en utbetalning. Det gäller dock för mig nu att vara snabb och lansera fler sidor så att jag kan tjäna mer och få en högre utbetalning.

Så för mig och alla som exporterar är det bra att dollaren är hög. Men det är sämre för alla som importerar saker, så vi får hoppas fler produkter börjar produceras i Sverige så att man inte behöver betala så dyrt när man har råd med nya prylar.

Dela med dig
Det här inlägget postades i Ekonomi och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Det ekonomiska raset

  1. MFC skriver:

    Swedbanks ränta på e-sparkontot är nere på 0,35. Det tycker jag är en obehaglig signal på hur allvarligt läget är. Det lönar sig inte att spara sett till räntan.

  2. Mikael Andersson skriver:

    MFC>> Ja det är otroligt dystert, jag hoppas verkligen det inte blir så långvarigt och ännu värre än vad det är, som då tror..

Kommentarer inaktiverade.