Forskning om cancer

Det forskas en hel del på vad för något som kan öka riken för att få cancer, men nu tycker jag de istället borde satsa på att forska på vad som inte ger cancer då det kommit så många studier som visar att nästan allting ger ökad risk för cancer. Det senaste som de kommit med är att de som eldar med öppen spis har större risk att få cancer.

Läs mer i tidningarna: Vedeldad kamin fara för hälsan och Öppna spisen kan ge cancer

Eller se inslaget på svt

Då det eldas en hel del hemma hos min flickvän så kanske jag ska passa mig för att åka dit igen? Nej eftersom det är mysigt med vedeldad spis och så mycket annat som också ger ökad risk för cancer, så får man ta detta med en nypa salt. Men vad tycker ni om att det hela tiden kommer mängder av studier som visar att cancerrisken ökar om ni gör si och så? Blir ni skrämda och följer råden, eller gör ni som mig och tar endel forskning med en nypa salt?

Läs mer om olika studier om ökad cancerrisk: Cancer vid kärnkraftverk oroar, Ökad cancerrisk för snusare, Ökad cancerrisk för hiv-smittad, Viktuppgång ökar risken för cancer, Rött kött ger cancer och ”En av de största cancerorsakerna”

Som ni ser kan listan göras lång och detta är bara några, visst endel stämmer säkert men villken är den största faran?

Dela med dig
Det här inlägget postades i Diskussion och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Forskning om cancer

  1. Mumlan skriver:

    Artikeln om vedeldning var nog lite vinklad. Här är en annan syn på saken-> http://cornubot.blogspot.com/2009/02/till-vedeldningens-forsvar.html

  2. Mikael Andersson skriver:

    Mumlan>> Jo det mesta som står i tidningarna är väl vinklat på något sätt :)

Kommentarer inaktiverade.