Reklam i inläggen

Ja det är ju så att jag i vissa inlägg som jag skrivit lagt in reklam. Nu har det kommit upp på diskussion hur vida detta är lagligt eller ej. Sedan tänkte jag även göra en liten utvärdering om ni besökare tycker dessa inlägg är extra störande. Som situationen är nu så är alla extrakronor värdefulla för mig och det är därför jag har testat med att lägga in reklam i inläggen.

Vad tycker ni, stör ni er på att det ibland är reklam i mina blogginlägg?

Vi kan ta ett exempel som jag skrev nyligen om unibet. Här får jag pengar om ni registrerar er som nya kunder jag får dock inga pengar för att jag skrev själva inlägget, det skrev jag för att jag själv fick pengar att spela för på sidan genom en annons som jag såg på en annan sida vilket jag klart och tydligt skriver i inlägget. Har nu uppdaterat med en infotext för att det inte ska vara några oklarheter.

Då jag är i behov av extrapengarna så ser jag positivt på sådana inlägg, men om ni besökare hatar dessa så ska jag självklart sluta med att lägga in reklam även om det är positivt för mig.

Hur är då era kunskaper i vad som är lagligt och olagligt. Jag ska ta en djupdykning i lagboken, se Svensk författningssamling (SFS), jag kommer även hädan efter se till att det syns tydligare när det är reklam i ett inlägg, om ni förstås inte ber mig att sluta helt med detta.

Liten fundering om erat kunnande bara, har ni koll på vad som strider mot lagen?

Det går att läsa en hel del om detta i tidningar, se tex: Ny granskning av Blondinbella, KO: Bloggerbjudande var lagbrott, Bloggsponsring kan leda till böter och Bryter bloggarna mot lagen?

Dela med dig
Det här inlägget postades i Diskussion och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Reklam i inläggen

 1. insatt skriver:

  ”Enligt marknadsföringslagen måste det tydligt framgå att det är frågan om reklam och vem avsändaren är…” ur dn. så fort du tjänar pengar på länkarna via double.net eller vad dom heter så måste det framgå.

 2. morsan skriver:

  Tank inte alltid på andra, tänk på dej själv först. Det tror jag alla ”stora” bloggare gör!!

 3. Mikael Andersson skriver:

  insatt>> Då har kunskaperna uppdateras och det kommer nu mera finnas infotext i de inlägg som innehåller reklamlänkar. För det är inte meningen att bryta mot någon lag.

  morsan>>Njo men samtidigt om man tappar läsare pga dessa inlägg så är det inte säkert det ger mer intäkter utan snarare tvärt om 😉

 4. Johan skriver:

  Sv>> Japp, en halv meter snö i Bornge ungefär

Kommentarer inaktiverade.