En hutlös skillnad

Läste nyligen i några tidningar om att direktörers löner är 50 gånger mer än dem som jobbar på golvet i en industri. Jobbar de verkligen så mycket mer eller är ansvaret så tungt att de måste få så mycket mer för att de ska våga ta detta ansvar? Det tror jag absolut inte. Bara för att de på golvet har en lägre utbildningsnivå ska skillnaden inte vara så här stor! Jag tror att arbetarna sliter ut sig betydligt mer än direktörerna. Det är ju även tack vare de många arbetarna som företaget kan tjäna pengar.

Kan se på ett exempel om vilket företag som är mest lönsamt.

Mitt företag är grymt effektivt jag har 51 arbetare och själv sitter jag som direktör, Jag låter mina arbetare att få vara med och komma med förslag och förbättringar, då jag vet att det är arbetarna som oftast kommer på lösningar på problem inom produktionen. Företaget går riktigt bra och de anställda är nöjda och glada. Min konkurrent har istället satsat på två direktörer och kan där med bara ha en arbetare. För att de ska kunna tjäna ihop lönerna till direktörerna så står de med piska och piskar den stackars arbetaren som inte alls trivs med sitt jobb och där med jobbar mindre effektivt.

Så enligt mitt exempel här ser man att med fler arbetare kan företaget tjäna betydligt mer. Så varför inte se till att anställa flera och sänka direktörernas löner? Men detta är bara mina tankar, så vad tycker ni om det hela?

Läs även: LO: Direktörer har 50 arbetarlöner och ”Skillnaderna i inkomst är de största i modern tid”

Dela med dig
Det här inlägget postades i Diskussion och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till En hutlös skillnad

 1. Tintin skriver:

  Låter som en bra firma du har och sunda tankar. På mitt jobb har vi likalönsprincip och det är inte så dumt det heller.

 2. Mikael Andersson skriver:

  Tintin>> Nu har jag inte denna firma än utan var bara ett påhittat exempel, men tankarna kommer finnas kvar då firman kommer växa fram 😉

 3. Marcus Å skriver:

  Ok, så du tycker jag ska sluta med att lämna kommentarer till dig alltså?

 4. Mikael Andersson skriver:

  Marcus>> Nej men jag föredrar att svara i egen blogg, och att kommentarerna handlar om inläggen, men samtidigt är det roligt att få många kommentarer men funderar på att göra ett klotterplank för svar från andra bloggare. men det visar sig vad jag gör 😛

Kommentarer inaktiverade.