Privatbudget skapad

foto: fotoakuten.se

foto: fotoakuten.se

Då har jag gjort en privatbudget för kommande 10 månaderna för att lugna mig själv och inte tynga ner mig i den ekonomiska nedgången jag är i. Budgeten är gjord på dagens förutsättningar och lågt satt framtidstro. Jag hoppas dock jag få göra om den väldigt snart och beräkna in en månadslön. Då jag varit duktig och skrivit ned mina utgifter/inkomster varje månad i 1½ år så har jag ganska bra koll på vart pengarna går och hur mycket jag behöver för att överleva.

Fler borde göra en privatbudget samt följa upp varje månad genom att skriva ned utgifter och inkomster.

Jag tror många lever på att betala räkningarna som kommer med de inkomster de får och så nöjer de sig med att klaga över hur lite pengar de har. Genom att få en bättre koll på ekonomin kan man även ändra sitt beteende och få mer pengar till det man vill använda pengarna till. En sak man kan tjäna pengar på om man har mycket liggande är att sätta in de på konton som ger bra ränta, just nu har Akeliusspar.se Sveriges högsta sparränta!

Tycker ekonomi är ett intressant område och jag ska försöka bättra på mina kunskaper inom det.

Dela med dig
Det här inlägget postades i Ekonomi och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.