Höga kostnader för Facebook

FacebookDet är inte konstigt att Facebook har höga driftkostnader med tanke på hur snabbt sidan växt. läs ”Så mycket kostar det att driva Facebook” på metro.se så får du ett litet hum vad det kostar. Nu har det gått ut med att den kanske växer lite för fort. Men med så många användare lär det få in ganska mycket pengar också, men då gäller det att det lyckas sälja in till företagen så det annonserar eftersom det inte kostar något för användarna. Det kan nog vara väl svårt i dessa tider.

De klarar sig ändå alltid, det är bara bromsa användarna, men då med risk att tappa popularitet.

Det är ändå rätt spännande hur fort företaget har växt från en liten student sajt 2004 till att bli en sida med 750 anställda och 161 miljoner användare på bara 4 år. Nu har jag inte så bra koll på Google som även de växte enormt på väldigt kort tid och växer fortfarande väldigt fort. Detfinns även fler exempel på IT-företag som vuxit väldigt fort, men även sådana som rastat, tex LunarStorm som hade en stor användarkrets men senaste åren rasat.

Visst skulle det vara roligt att få starta upp en sådan populär sida, dock så skulle jag bli lycklig om sidorna jag skapar blir så stora att jag kan leva på dem.

Dela med dig
Det här inlägget postades i Ekonomi och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.