Kartbanken äntligen här

För två år sedan började jag med min ol-blogg där jag samlar alla mina tävlingskartor och presenterar dem med hjälp av google maps. Nu har orienteringsförbundet utvecklat en tjänst, kartbanken, där klubbarna kan lägga in alla sina kartor samt presentera dem. På så sätt får man som användare en bra överblick på vart och vad det finns för kartor. Funktion så att man kan beställa kartorna via nätet kommer även komma, detta kommer göra det lättare att anordna träningsläger på andra ställen än där man redan varit.

Kanske kan locka till sig att vanliga Svensson beställer en karta och sticker ut och tränar?

Idag är det dock bara ett fåtal föreningar som lagt in kartorna dock så är det ganska nyligen som tjänsten lanserades så jag hoppas alla klubbar väljer att lägga in sina kartor där, ska bli spännande och se hur stor del av Sveriges yta som är kartlagt.

Första kartan från ol-bloggenförsta kartan på min ol-blogg.

Dela med dig
Det här inlägget postades i Orientering och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.