Lösning på problemet

Idag när jag satt i parken och studerade så kom det en skolklass, kan de ha varit låg/mellanstadie elever, som skulle ha orientering. De gick ihop i grupper och fick sedan en svartvit 10-tusendels karta per grupp med gröna ringar in ritade där siffran stod i ringen de fick även ett papper som det var ritat rutor på som de skulle stämpla i. Alltså det var ju inte lätt att se på den kartan, tyckte även kontroll 3 satt fel, den skulle sitta precis där jag satt men istället hade de gömt den i en buske ett 30 tal meter där ifrån..Orienterings lycka

Hur roligt är det att orientera då?

Jag drömde mig i väg och föreställde hur mycket roligare det skulle varit om ungarna fått ta del av en riktig sprintkarta i färg och om området minskat ner så de nästan såg kontrollerna om de tittade i rätt riktning, och så köra med sportident. Jag tror inte jag är ensam om att tycka det skulle vara roligare! Men nu verkar inte skolan ha råd med mer än svartvita kopierade kartor till en fjärdedel av klassen, trist..

Detta kallar jag dålig marknadsföring av sporten, men hur ska man kunna lösa problemet?

Ett förslag är att alla kommuner köper upp ett sportidentpaket så att de har ett antal enheter ock pinnar, detta blir en engångskostnad på låt oss säga 30tusen kr, så har det material de kan använda i ett antal år framöver. Dessa sportidentenheter går sedan runt till skolorna i kommunen så de får turas om att använda. de kan även användas till mer än bara under orienteringslektionerna, här sätter bara fantasin gränser.
Kartproblemet då? hum, många av kartorna som jag såg idag gick absolut inte använda igen så det var bara till att slänga, så om de trycker upp färgkartor så får de se till att de får plastfickor till kartorna så de går att återanvända, och plastfickor har jag mängder av så jag skulle kunna sponsra en 3 klasser och jag antar att även fler orienterare kan det.. Men framställningen av kartor då? Ja det är väl fler än skolorna som är intresserade av bra park och närområdskartor så det borde inte vara några problem att fixa..

Ett annat förslag är att klubbarna annordnar orienterings träningen åt skolan men är då smarta och kombinerar det genom att sälja in träningen hos något företag så att de får stå för kostnaderna, hälsovård inom företag är ju populärt nu :)

Ja jag kanske inte sitter inne med lösningen på alla världsproblem men en del idéer om hur man kan lösa det mesta har jag, men sen gäller det bara att förverkliga det också!

Dela med dig
Det här inlägget postades i Idéer och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.